Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα στη Χανιώτικη κοινωνία

Αξιότιμοι Κύριοι-ιες ,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τη σύντομη δράση του «Παντοπωλείου Αλληλεγγύης» που λειτουργεί στη συνοικία της Χαλέπας από τις 19.12.2011. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου «ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ» που απαρτίζεται από τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της γειτονιάς μας (9ο, 10ο, 11ο Δημοτικό-Nηπιαγωγείο, 27ο και Νηπιαγωγείο Κουμπελή και 7ο Γυμνάσιο Χανίων), τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων και τους κατοίκους της συνοικίας. 

Λειτουργεί καθημερινά στο ισόγειο του κτιρίου του Παραρτήματος Χανίων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στην οδό Ρωμανού στην πλατεία Ευαγγελιστρίας στην Χαλέπα, σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της λειτουργίας του «Παντοπωλείου Αλληλεγγύης» στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που όλοι ζούμε. 

Έτσι, εθελοντικά, επειδή πιστεύουμε στη δύναμη κάθε πολίτη, προσπαθούμε να στηρίξουμε οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και προσπαθούν να επιβιώσουν. Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί 320 οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης και έχουν διακινηθεί 18.000 προϊόντα (τεμάχια). 

Για να υπάρξει συνέχεια απαιτείται η αλληλεγγύη των φορέων των Χανίων στην προσπάθειά μας, με όποιο τρόπο καθένας διαθέτει. Τολμούμε να ζητήσουμε και τη δική σας συνδρομή, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι οι συλλογικές, οργανωμένες προσπάθειες επιφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί, τον αστερισμό της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Αγάπης, της Ελπίδας, της Ανθρωπιάς…….. 

Με εκτίμηση 

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του «ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΧΑΛΕΠΑΣ»