Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα αλληλεγγύης από πλήθος χανιωτών

Δημοσίευμα, Χανιώτικα Νέα, 11/9/2012

Εντυπωσιακή ανταπόκριση είχε η συναυλία που οργάνωσε ο Σύλλογος 'Κύτταρο Χαλέπας' και η παράταξη 'Δήμος Ενεργών Πολιτών' για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Συλλόγου. Το βράδυ της Κυριακής περισσότερα από 1.500 άτομα πέρασαν από την πλατεία της Χαλέπας για τη συναυλία της 'Οκτάβας', φέρνοντας αντί για εισιτήριο ένα πακέτο με ρύζι, μακαρόνια και άλλα είδη τροφίμων.



ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΧΑΝΙΩΤΩΝ
Χθες το απόγευμα, στον χώρο του παντοπωλείου, φίλοι και μέλη του 'Κυττάρου' ξεκίνησαν την καταμέτρηση και την τακτοποίηση της πολύ μεγάλης ποσότητας τροφίμων. «Η συναυλία πήγε παραπάνω καλά από ό,τι περιμέναμε. Πέρασαν πάνω 1.500 άτομα και αυτό επιβεβαιώνεται από την τεράστια ποσότητα τροφίμων που συλλέξαμε χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου. Η συμμετοχή του ήταν τέτοια που επιβεβαίωσε και επιβράβευσε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε», ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μ. Σαλεβουράκης.
Από την πλευρά της παράταξης 'Δήμος Ενεργών Πολιτών' ο κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε πως «πιστεύουμε ότι τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης εκπέμπουν πολιτικά μηνύματα, δίνουν κουράγιο στην ίδια την κοινωνία και τη βοηθάνε να οργανωθεί, να σταθεί όρθια και να αντιμετωπίσει συλλογικά όλα όσα άδικα προσπαθούν να τις επιβάλλουν».
Οι επόμενες ενέργειες του Συλλόγου 'Κύτταρο', πέρα από τη συνέχιση της λειτουργίας του παντοπωλείου του, είναι να υλοποιήσει την παρέμβασή του στην περιοχή της Αγίας Κυριακής και στα μνημεία της Χαλέπας και να ξεκινήσει από κοινού με την ΕΛΜΕ την προσπάθεια λειτουργίας του φροντιστηρίου αλληλεγγύης. Ηδη οι δράσεις του Συλλόγου έχουν αποτυπωθεί σε ένα καλαίσθητο φυλλάδιο.