Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίταςΜεγάλη επιτυχία παρουσίασε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο ΑΚΑΛΗ. Η εκδήλωση είχε ως στόχο να ευχαριστήσει όλους όσους πλαισιώνουν και στηρίζουν το έργο του Συλλόγου: σχολικές μονάδες, επιχειρήσεις, φορείς και ιδιώτες.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου έδωσε το στίγμα για τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου:
"δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, ζητώντας μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους στις δράσεις μας, θα προσπαθήσουμε να ‘ανοίξουμε’ περισσότερο τον Σύλλογο στην κοινωνία, να δώσουμε βήμα σε φρέσκιες ιδέες, από ανθρώπους που μέχρι σήμερα διστακτικά βλέπουν πρωτοβουλίες συλλογικού χαρακτήρα. Έτσι το επόμενο διάστημα, ομάδα γονέων από τα 4 σχολεία της Χαλέπας, θα επεξεργαστεί προτάσεις διαχείρισης των αύλειων χώρων των σχολείων και απόδοσής τους στην νεολαία, χώρων της συνοικίας, που προβλέπονται για την ανάπτυξη αθλητικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Θα αναδείξει και θα προβάλλει ομορφιές της Χαλέπας, ιστορικές και περιβαλλοντικές, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες δίπλα μας. θα αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες στους παραπάνω τομείς, συμβάλλοντας στο σύνθημα κάθε μορφής αλληλεγγύης: ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟΣ."

Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο βουλευτής Χανίων κ. Γιώργος Σταθάκης, οι αντιδήμαρχοι κα. Χρ. Χατζηδάκη και κ. Δ. Λειψάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος Ενεργών Πολιτών κ. Α. Βάμβουκας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων κ. Μ. Κοτζαμιχάλης, δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων των Χανίων, πλήθος εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, δομών, σωματείων, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς από τα τέσσερα σχολεία που συναποτελούν τον ιδρυτικό πυρήνα του Συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί το ξενοδοχείο Ακάλη για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης για την προετοιμασία των εδεσμάτων και το ζαχαροπλαστείο "Όνειρα Γλυκά" για την προσφορά της βασιλόπιτας.