Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες


Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας» αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που αντανακλά μεταξύ άλλων τις θεμελιώδεις αρχές ίδρυσής του, δηλαδή την παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν και την ευθύνη που μας αναλογεί, ως κοινωνικά όντα που δεν μένουν απαθή στην δυστυχία και τον πόνο άλλων ανθρώπων, σχεδιάζουμε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα, στην Αττική.
Ζητούμε λοιπόν τη στήριξή σας με κάθε πρόσφορο μέσο (είτε προσφέροντας είδη από τον ακόλουθο κατάλογο, είτε χρήματα για να αγοραστούν τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, ενηλίκων μα και μικρών παιδιών) .

Κατάλογος απαραίτητων αγαθών:

οδοντόβουρτσες
ατομικά σαπούνια-σαμπουάν
αδιάβροχα με κουκούλα
σκουφιά -γάντια-κασκόλ
κουβέρτες φλις-υπνόσακοι
αθλητικά παπούτσια :γυναικεία Νο 36-39 ανδρικά Νο 40-44

κρουασάν, ατομικοί χυμοί, μπισκότα, παστέλια, μπάρες δημητριακών

Όσοι μπορούν να συγκεντρώσουν μια ποσότητα αγαθών από την αναγραφόμενη λίστα θα έχουν τη δυνατότητα να την παραδίδουν στην Εταιρεία Κ.Μ.F. στην γέφυρα Κλαδισσού, ( έχει γίνει συμφωνία με το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ). Η K.M.F λειτουργεί με ωράριο εμπορικών καταστημάτων και μπορείτε να επικοινωνείτε για παραπέρα πληροφορίες μέσω του τηλεφώνου:2821072803 (υπεύθυνος κος Τσινάρης). Για τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Χαλέπας η παράδοση μπορεί να γίνει και στην διεύθυνση του σχολείου. Σε περίπτωση καταβολής χρηματικού ποσού θα παραδίδεται από την διεύθυνση του σχολείου αποδεικτικό είσπραξης, ενώ ανά σχολική κοινότητα θα γίνει απολογισμός δαπανών για τα χρήματα που καταβλήθηκαν για τον παραπάνω σκοπό.
Επίσης χρηματικό ποσό μπορεί να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται στην ΑΤΤΙCA BANK (οδός Κριάρη 31-33 Χανιά) με αριθμό 57080604 και ένδειξη ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ) με αναγραφή του ονοματεπωνύμου του καταθέτη και δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα του απολογισμού δαπανών για την συγκεκριμένη δράση.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί, θα παραδοθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη από μέλη του ΔΣ του Κυττάρου Χαλέπας, και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών από τα σχολεία της Χαλέπας.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη του πολέμου και της ανέχειας, αναζητώντας καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους.
Όλα αυτά που τα μέλη της αποστολής του «Κυττάρου Χαλέπας» θα δουν και θα βιώσουν, θα γίνουν πολλαπλασιαστές των γεγονότων κατ’ αρχάς στα σχολεία τους και στη συνέχεια θα τα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση- ανοικτή για το κοινό.
Εκτιμώντας ότι η πρωτοβουλία μας θα αποτελέσει μια μοναδική βιωματική εμπειρία –κυρίως όμως για τους μαθητές - ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση όλων σας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.