Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πρόσκληση σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες του Ελαιώνα



Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την προσεχή Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 7μμ στο αμφιθέατρο του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (πλατεία Ευαγγελίστριας, Χαλέπα) στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του «Κυττάρου Χαλέπας» να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής στις 28 Νοεμβρίου.

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, 3 μαθητές από τα αντίστοιχα σχολεία, 2 μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο και ένα μέλος του ΔΣ του Κυττάρου Χαλέπας.

Μέρος των ναύλων κάλυψε η ΑΝΕΚ Lines, τη μεταφορά και συσκευασία των συγκεντρωμένων ειδών ανέλαβαν οι μεταφορικές εταιρίες KMF και Ζανιδάκης. Στην έκκλησή μας για προσφορά συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού ανταποκρίθηκε σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας ενώ συγκεντρώθηκε και το ποσό των 1.126 ευρώ με τα οποία αγοράστηκαν είδη που επίσης συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή- συνολικά 3 παλέττες.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης θα παρουσιαστεί σύντομο video από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας αλλά και οι προσωπικές εμπειρίες τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους μας να μοιραστούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που δημιούργησε μια τέτοια εμπειρία, να ακούσουμε από τους ανθρώπους (μικρούς και μεγάλους) που είδαν με τα μάτια τους και κατέγραψαν την καθημερινότητα και την πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, με κίνδυνο της ζωής τους συνάνθρωποί μας.